Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λήμνου – Η Ένωση, αναπτύσσει μεταξύ των υπολοίπων υπηρεσιών και προμηθευτική δραστηριότητα, με τη λειτουργία δύο Πρατηρίων στη Μύρινα Λήμνου. Τα δυο καταστήματα, αφορούν την προμήθεια και διάθεση τοπικών Λημνιακών προϊόντων στο ευρύ κοινό καθώς και τη διάθεση προϊόντων γεωργικής χρησιμότητας, σε συνεταιρισμένους ή μη παραγωγούς της περιφέρειας της Ένωσης.

Πρατήριο Λημνιακών Προϊόντων

IMG_4544Σε μια γωνιά στο μικρό λιμανάκι του γραφικού Τούρκικου Γυαλού, το Πρατήριο Λημνιακών Προϊόντων της “Ένωσης”, έχει συγκεντρώσει όλα τα εκλεκτά προϊόντα της Λημνίας Γης.

Στα ράφια του πρατηρίου μπορεί κανείς να βρει και τις 12 ετικέτες εμφιαλωμένων κρασιών του Αγροτικού Συνεταιρισμού, καθώς επίσης και χύμα κρασί σε ασκούς των 5, 10 και 20LT και συσκευασία PET 1,5LT.

Επιπρόσθετα, στηρίζοντας του ντόπιους μικρούς παραγωγού του τόπου, προσφέρει στον επισκέπτη αλλά και τον κάτοικο του νησιού μια μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά ζυμαρικά (φλωμάρια), αλεύρι Λήμνου, τραχανά, χαλβάδες και παραδοσιακά γλυκά, θυμαρίσιο μέλι, χειροποίητες μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, παξιμάδια και τυριά ΠΟΠ (καλαθάκι Λήμνου, μελίχλωρο, φέτα), τοπικά αναψυκτικά, τσίπουρο και ούζο.

Παλιό Λιμάνι Μύρινας (Τούρκικος Γυαλός), 22540 23410

Πρατήριο Γεωργικών Εφοδίων

Γεωργικά εφόδια

Το πρατήριο με γεωργικά εφόδια που λειτουργεί στη Μύρινα Λήμνου, προμηθεύει τους παραγωγούς του νησιού με κάθε αναγκαίο εφόδιο για τις γεωργικές ή κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις τους. Στον ιδιόκτητο χώρο του παλιού Εκκοκκιστηρίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν αγροτικά εργαλεία και μηχανήματα, αρδευτικά, μελισσοκομικά λιπάσματα, ζωοτροφές αλλά και γεωργικά φάρμακα για κάθε ανάγκη.

Στο στελεχωμένο με Γεωπόνο ΠΕ και έμπειρους υπαλλήλους, Πρατήριο Γεωργικών Εφοδίων ο Λημνιός παραγωγός μπορεί να βρει λύσεις και να λάβει χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τη φροντίδα των καλλιεργειών του, τις σύγχρονες μεθόδους γεωργίας, τη βιολογική γεωργία και την αμπελλοκαλλιέργεια καθώς και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Λεωφ. Δημοκρατίας (πρώην Εκκοκκιστήριο), 22540 22211