Ο τρύγος μπορεί για τους παραγωγούς να σημαίνει την ολοκλήρωση της ετήσιας φροντίδας των αμπελιών, μα για το κρασί αποτελεί την πρώτη και ίσως σημαντικότερη στιγμή στην ιστορία του! Ο φετινός τρυγητός στα Limnos Wines ξεκίνησε στις 23 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε στα μέσα του Σεπτέμβρη. Όπως κάθε χρονιά, η ποικιλία που τρυγήθηκε πρώτη ήταν το Μοσχάτο Αλεξανδρείας, με τα σταφύλια βιολογικής γεωργίας να προηγούνται των συμβατικών ενώ ο τρύγος ολοκληρώθηκε με το Λημνιό στις 13 Σεπτέμβρη.

Οι καιρικές συνθήκες της χρονιάς ήταν ευνοϊκές και οι ήπιες θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τις ευεργετικές καλοκαιρινές βροχοπτώσεις συνέβαλαν στο να διατηρηθεί ποσοτικά η παραγωγή Μοσχάτου και Λημνιού στα ίδια ικανοποιητικά επίπεδα με τα περσινά.

Η φετινή εσοδεία αναμένεται να δώσει εξαιρετικής ποιότητας κρασιά. Οι Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης λευκοί οίνοι του 2019 αναδεικνύουν το πλούσιο και ισορροπημένο αρωματικό προφίλ της λευκής ποικιλίας του Μοσχάτου Αλεξανδρείας. Τα γλυκά κρασιά των Limnos Wines, όπως ο MOSCHATOS αλλά και τα ξηρά, όπως το ΆΡΩΜΑ ΛΗΜΝΟΥ και το ΛΗΜΝΟΣ αναμένονται ιδιαιτέρως αρωματικά και με καλές οξύτητες.

Ανάλογης ποιότητας αναμένονται και τα ερυθρά κρασιά μας από Λημνιό. Ο καλός βαθμός ωρίμανσης των φετινών σταφυλιών θα δώσει οίνους με πολύ καλό σώμα και χρώμα και υψηλό αλκοολικό τίτλο, με κομψά αρώματα τυπικά της γηγενούς ποικιλίας που θεωρείται αν όχι η αρχαιότερη, μία από τις αρχαιότερες ποικιλίες σταφυλιών στον κόσμο

Για τα Limnos Wines, η ολοκλήρωση του τρύγου είναι η αρχή του ταξιδιού. Και κάθε ταξίδι πρέπει να ξεκινάει με ένα ποτήρι καλό κρασί. Σαν αυτό που ετοιμάζουμε!